Uw winkelwagentje

Bestellingen gedaan voor 16:30 worden dezelfde dag verstuurd!

07.10.19

Hoe jouw skincare routine aan de herfst aanpassen? 4 eenvoudige tips!

De herfst is de beste tijd om je huid te verjongen, te herstellen van eventuele zomerschade en je teint voor te bereiden op de winter.
Maar terwijl wij fan zijn van knusse truien, warme pompoensoep en chai lattes, betekenen de koelere temperaturen niet noodzakelijkerwijs goed nieuws voor je huid.

De omgeving waarin we leven heeft een echte impact op onze huid, zowel op de buitenlaag als dieper van binnen. In de zomer lijdt onze huid aan een hogere blootstelling van UV-stralen en de effecten van airconditioning, terwijl het in de koudere maanden andersom is. In elk geval, onze huid moet veel verdragen als de seizoenen veranderen.
Daarom vraagt onze skincare routine enige aanpassing:

1/ REINIGEN: Kies voor een extra hydraterende en voedende reiniger.
Naarmate de temperatuur daalt, neemt ook de luchtvochtigheid toe en verliest onze huid vocht aan de droge lucht om ons heen. Wees vochtverlies te slim af door jouw lichte reiniger in te ruilen voor iets meer hydraterend.
Een hydraterende, voedende reiniger is de eerste stap om de neiging van de huid om uit te drogen als de temperatuur daalt, te bestrijden.
BLOOMS&BLOSSOMS’ TOP TIP: Gentle Cleansing Melt van Evolve Beauty.
Deze luxe natuurlijke reiniger smelt als het ware in de huid en is diep verzachtend, zelfs voor de droogste huid. 

2/ SUPERBOOST
We dromen misschien nog steeds van die zwoele zomerdagen, maar al die zon, chloor en zout kunnen een doffe en uitgedroogde huid betekenen. Tijd voor wat extra aandacht, dus. Probeer een booster toe te voegen als een extra huidverzorgingsstap om je huid te helpen ondersteunen tijdens wisselende seizoenen.
BLOOMS&BLOSSOMS’ TOP TIP: vitamine C masker van Mad Hippie.
Dit award winnende vitamine C serum is een harmonieuze mix van antioxidanten die wonderen doen om het algehele uiterlijk van de huid te verbeteren. Vitamine C is een krachtige antioxidant die rimpels en pigmentvlekken vermindert.

3/ HYDRATEREN: Verander je lichte crème naar een meer rijke, voedende crème.
Hoewel lichtere crèmes en maskers het werk eerder hebben gedaan, is het krijgen van de hydratatie die je huid nodig heeft nog belangrijker wanneer het weer afkoelt.
Hete zomerdagen kunnen ernstige uitdroging veroorzaken, dus moeten de vochtpartijen goed worden aangevuld voordat de winter de kop opsteekt.
Kies een crème die speciaal is ontworpen om vochtverlies te voorkomen. Kies voor ingrediënten zoals hyaluronzuur, die bekend staat om zijn extra hydraterende eigenschappen.
BLOOMS&BLOSSOMS’ TOP TIP: De Organic Daily Renew Face Cream van Evolve Beauty is een superheld voor het herstellen van een doffe huid met zijn mix van pure, organische oliën om te kalmeren, te voeden en te hydrateren.
Deze held werkt voor alle huidtypen, maar als je huid extra droog aanvoelt, waarom voeg je dan niet een paar druppels Miracle Facial Oil toe om het die extra hydratatieboost te geven!
Probeer jouw vochtinbrengende crème onmiddellijk na het wassen aan te brengen, dit zal helpen om zoveel mogelijk water in de huid vast te houden.
Als je nog steeds van je lichtere crème houdt, gebruik deze dan overdag en kies iets rijkers voor de nacht.

4/ SCRUBBEN
Veel mensen denken dat exfoliatie de droogheid kan verergeren, maar in werkelijkheid is het dé beste manier om een ​​uitgedroogde, schilferige en vale huid te behandelen.
Na uren in de zon kan uw teint er uitgedroogd en vaal uit gaan zien, dus het is belangrijk om van de dode beschadigde cellen af ​​te komen. Op deze manier wordt uw huid voorbereid om meer vocht te absorberen en de effectiviteit van voedende producten te verbeteren.
BLOOMS&BLOSSOMS’ TOP TIP: Prim: Detox scrub Epsom Zout en koffie.
Deze detox lichaamsscrub is een krachtige mix van toxine-vrijmakende ingrediënten en hydraterende oliën.
Jouw huid zal zijn natuurlijke glans terugvinden. Verzacht striae en eczeem.