Uw winkelwagentje

Bestellingen gedaan voor 16:30 worden dezelfde dag verstuurd!

21.03.20

HOE VIND JE VREUGDE EN BALANS IN TIJDEN VAN ISOLATIE

Gezien we nu al een tijdje van alles en iedereen zijn geïsoleerd, van thuis uit werken, 24/7 (!) voor de kinderen zorgen, of gewoon een tijdje niet aan het werk zijn, is het voor de meeste onder ons een grote aanpassing. En hoewel het makkelijk is om gek te worden van verveling, ben ik hier met enkele ideeën over hoe je vreugde, plezier en verbinding kunt vinden in zelfisolatie.
Ik zie het als een opportuniteit om te vertragen. Om de dingen anders en veel bewuster te ervaren.

Ontdek mijn persoonlijke tips om bewust een versnelling te vertragen:

ONTBIJT BEWUST

Bestaat jouw ontbijt doorgaans uit een gezonde (of minder gezonde) snack die snel wordt geconsumeerd terwijl je elke ochtend in de file staat? Laten we nu profiteren van die extra tijd en laat ons de heerlijkste, healthy ontbijtcreaties maken. 
Geef mij maar inspiratie uit de boeken van Steffi Vertriest, Ellen Charlotte Marie en Rens Kroes.

KIES NU VOOR HET OCHTENDRITUEEL WAAR JE ALTIJD AL VAN DROOMDE

De ochtend is dé tijd bij uitstek om de toon te zetten voor een mooie dag en om onze energie af te stemmen op positiviteit. Hoe we de ochtend beginnen, is vaak bepalend voor het verder verloop van onze dag. Terwijl we allemaal in ons isolement zitten, kun je van de tijd gebruik maken om wat extra kalmte in jouw ochtendroutine te integreren.

Mijn favoriet: yoga
Start je dag met yoga. Kies hiervoor voor een lesje van ongeveer 20 minuten. Op youtube vind je tal van leuke yoga classes. Geniet ervan!
Mijn favoriet is Yoga met Milou. Héél leuke en toegankelijke lessen.

DANKBAARHEID

Vandaag sta ik meer dan ooit stil en ben dankbaar met wat ik heb. Daarom schrijf ik elke ochtend 5 dingen op waarvoor ik dankbaar ben. Wanneer we ons afstemmen op de energie van dankbaarheid, kunnen we angst en negativiteit verminderen. Denk gedurende de dag aan die 5 zaken. Wedden dat jouw humeur hierop wordt afgestemd?

ADEM DIEP

Ademen kan zo kalmerend zijn en kun je letterlijk overal en altijd doen. Héél eenvoudige oefening voor instant relaxatie:
Adem heel diep in, voel hoe je borstkas uitzet, houd de lucht een paar seconden vast, kin naar de borst en adem alle lucht uit via de mond. Doe dit 5 x.  Instant ontspanning! 

WORK OUT @HOME

De meeste onder ons hebben bitter weinig tijd om in de gym door te brengen. Het goede nieuws is: het wegnemen van woon-werkverkeer geeft ons net dat extra beetje tijd voor een zweetsessie! 
Ga lopen, doe een wandeling met de kids, ga fietsen of kies op Youtube voor een virtuele les! Tal van mogelijkheden. De endorfines zullen je dankbaar zijn!

SPA-MOMENT IN JOUW BADKAMER

Nu we toch gekluisterd zijn aan ons huis, is make-up heden ten dage een noodzakelijk kwaad. Begrijpen we volkomen! Gebruik deze tijd om jouw huid te laten rusten. Kies eens voor een extra voeding: een voedende gezichtsolie, een scrub of een masker. Jouw huid zal je eeuwig dankbaar zijn.
Ontdek hier ons self-care assortiment speciaal voor jou samengesteld in deze tijden van isolatie!

STUUR WAT LIEFDE NAAR ANDEREN

Iedereen voelt de impact van isolatie en de algemene energie van angst. De ene al meer dan de andere. Let’s connect! Laten we elkaar bereiken om liefde te verspreiden! Stuur eens een bericht naar een vriend(-in) die single is of laat briefjes vol liefde achter voor je partner of kids. Wedden dat ze jou nog liever zullen zien?

LET'S COOK

Neem de tijd om die kookboeken die al jaren ver weg in jouw boekenkast vertoeven, even  vanonder het stof te halen. Krijg terug zin om iets lekkers en gezonds op tafel te toveren. Laat die inspiratie maar komen! Geeft mij een instant happy gevoel!
Mijn favorieten die ik terug vanonder het stof heb gehaald: Power food - Rens Kroes, Moodfood - Goede Leyssen en Healthy Pleasures - Lisa van Cuijk.

Bedankt om de tijd te nemen om deze blog te lezen. We sturen je tonnen vol liefde en positieve energie! x

Blooms&Blossoms team