Panier

MIDSEASON SALE: 20% korting op ALLES met code 'MIDSEASON' 🤩

16.12.21

Alles wat je wilde weten over vegan collageen

Hoog tijd om je collageenproductie een handje te helpen!
Maar kan dit met vegan collageen? En wat is het verschil tussen dierlijk en plantaardig collageen? Wij zochten het uit.

Wat is collageen en waarom is het zo belangrijk?

Collageen is het meest voorkomende eiwit in ons lichaam dat wordt aangetroffen in huid, botten en kraakbeen en dat van nature afneemt naarmate we ouder worden. Het ondersteunen en beschermen van collageen is essentieel voor alle huidvernieuwings- en anti-verouderingsrituelen. 

Dierlijk collageen vs plantaardig collageen

Helaas bestaat plantaardige collageen niet. Collageen is altijd dierlijk. Collageen supplementen worden gemaakt van dierlijke producten, meestal vis of runderen.
Runder- en viscollageen is afkomstig van gekookt rundvlees- of visgraten en andere dierlijke bijproducten. 
Daarom zijn wij op zoek gegaan naar een plantaardig alternatief.
En dat hebben wij gevonden!

Wat doet collageen

Collageen zorgt voor een stralende, strakke en vollere huid. Maar het helpt niet alleen je huid, het zit ook in spieren, botten, bloedvaten, tanden, haar, nagels en kraakbeen. Het zorgt voor gezonde gewrichten, botten en verbeterde haar- en nagelgroei.
Collageen is bovendien een onderdeel van het bindweefsel rondom je darmen, wat je spijsvertering beschermt.
Omdat onze collageenvoorraad na verloop van tijd afneemt, worden collageensupplementen aangeraden om hun niveaus te verhogen en zo ons verouderingsproces te vertragen.

De voordelen op een rijtje

1/ Zorgt voor een mooie huid: Collageen zorgt voor een stralende, strakkere huid. Je verliest vanaf eind twintig ongeveer 1% collageen per jaar. Het is dus belangrijk om de collageenproductie een handje te helpen.

2/ Helpt de spijsverterig: Het bindweefsel rondom de darmen beschermt de spijsvertering. Collageen is hier een onderdeel van.

3/ Opbouwen van spieren: Collageen is ook voor onze spieren zeer belangrijk. Het bevat glycerine, wat de spieren voorziet van voldoende voeding.

Ons plantaardig alternatief voor collageen: Collagyn

Collagyn biedt een echt plantaardig alternatief voor gehydrolyseerde collageenpeptiden van runderen en vissen. Dezelfde voordelen als dierlijk collageen maar helemaal vegan. Hoe top is dat?

Wat bevat het?
Een breed scala aan aminozuren, intelligente plantenextracten en pure plantaardige eiwitten verrijkt met bioactieve ingrediënten voor dagelijks welzijn.
Verkrijgbaar in drie geweldige smaken, elk met een indrukwekkende reeks gezondheidsvoordelen ter ondersteuning van het lichaam, de hersenen en de huid.

Hoe gebruik je het?
Meng eenvoudig een portie van je favoriete Collagyn met warme of koude plantaardige melk of voeg toe aan je dagelijkse smoothie om collageen aan te vullen en een optimaal dagelijks welzijn te ondersteunen. Cheers!

Bestaat in 3 varianten 

Naked Collagyn for body

Een unieke mix van MCT, MSM, glucosamine en plantaardige eiwitten, versterkt met collageenspecifieke aminozuren, botanische extracten, choline en vitamine D en gebufferde vitamine C ter ondersteuning van collageenvernieuwing voor een sportieve en actieve levensstijl.
Met zijn slimme neutrale smaak ondersteunt onze verjongende Naked Collagyn een normale stofwisseling, immuunfunctie, lichaamsconditionering en een optimaal dagelijks welzijn.

Inspired Collagyn for Brain

Met adaptogene ashwagandha en plantaardige eiwitten versterkt met collageenspecifieke aminozuren, botanische extracten, jodium en gebufferde vitamine C ter ondersteuning van collageenvernieuwing, cognitief evenwicht en stressbestendigheid.
Een heerlijk geruststellende, op Ayurvedische geïnspireerde gouden mix van verwarmende kruiden, Inspired is perfect voor een stressvolle en drukke levensstijl en een optimaal bewust welzijn.

Radiant Collagyn for Beauty

Een mix van bessen, rode biet en plantaardige eiwitten, versterkt met collageenspecifieke aminozuren, botanische extracten, jodium en vitamine D en gebufferde vitamine C om collageenvernieuwing en natuurlijke schoonheid van de huid te ondersteunen.
Deze heerlijke bessenmix is perfect om cellen te helpen beschermen tegen oxidatieve stress en om je huid diep van binnenuit te voeden.

Ontdek hier de 3 varianten: Brain, Body & Beauty.