Panier
27.01.19

De voordelen van badrituelen voor lichaam en geest

Wat is nu heerlijker dan een lekker warm bad? 

Wat zo leuk is, is het vermogen van een bad om een ​​doe-het-zelf-gezondheids- en schoonheidsbehandeling in één te zijn. Een bad kan lichaam en geest in balans brengen, ontgiften, ontspannen, tot leven brengen,... 
Heel lang geleden was baden bekend als Hydrotherapie, een therapeutische behandeling voor lichaam en geest.

Hydrotherapie (watertherapie) omvat het gebruik van water om fysieke pijn en ziektesymptomen te verlichten. Dit kan alles zijn, van stoombaden en kompressen, tot het baden bij verschillende temperaturen. Het is één van de oudste vormen van medische behandeling tegen ziekten en kwaaltjes, aanvankelijk populair gemaakt door de Romeinen, die baden rond verschillende warmwaterbronnen bouwden en deze gebruikten als een plek voor gezondheid en gezelligheid.
Baden verloor zijn aantrekkingskracht in de Middeleeuwen, toen de kerk de immoraliteit van badhuizen verachtte en de medische belang minimaliseerde.
Verbazingwekkend was dat in deze tijd werd gedacht dat baden het organisme zou verzwakken en infecties of zelfs ziekten zou veroorzaken.
In Europa had baden pas een opleving in de negentiende eeuw toen aan zoutwater helende eigenschappen werden toegewezen. Toen, in de eerste helft van de 20e eeuw, begonnen sommige instellingen gemeenschappelijke baden te installeren om kinderen te helpen die te kampen hadden met spier-, skelet- en zenuwbeschadiging door ziekten zoals tuberculose en polio. Pas in de tweede helft van de 20e eeuw werden kuuroorden de zalig ontspannende havens die we tegenwoordig kennen.

Laten we eens dieper ingaan op enkele van onze favoriete badrituelen:

 Spirituele badrituelen

Gebruik net als onze voorouders spirituele geuren tijdens het baden.  Wierook wordt gebruikt om de geest te verheffen, de zintuigen te prikkelen en vrede en harmonie in de geest te brengen. Palo Santo zorgt voor schone energie in jezelf en in jouw omgeving.

De geurkaars Palo Santo- Patchouli-Boeddhahout is een kostbare combinatie van Palo Santo, sandelhout, mirre, patchoeli en boeddha-hout. Fascineert de zintuigen met zijn kenmerkende kruidige, bosachtige aroma dat de geest verheldert en het gevoel van een heilig ritueel oproept.

De geurkaars lavendel-amber-wierook-citrus omhult je in een bedwelmende kruidachtige, frisse en muskusachtige geur die verslavend en onvergetelijk is. De ultieme wellness ervaring!

Kruidenbadrituelen

De Chinezen gebruiken al meer dan 5000 jaar medicinale kruiden. Later in 1500 v.Chr., Zouden oude Egyptenaren en Babyloniërs ook kruidenbaden gebruiken voor gezondheids- en cosmetische doeleinden. Toen werd lavendel een favoriet van de Romeinen. Tegenwoordig is bekend dat de ontstekingsremmende, antimicrobiële en pijnstillende eigenschappen van aromatische kruiden vrijkomen wanneer ze in warm water worden gedrenkt. Kruidenbaden kunnen efficiënte remedies zijn voor het verlichten van spanning en spierpijnen. Ze verlichten ook inflammatoire huidproblemen, zoals eczeem en psoriasis.

Het kruiden- en bloemenbad van Malaya Organics kalmeert lichaam en geest: de bijzondere mix van kruiden en bloemen, gekend om hun ontstekingsremmende, kalmerende eigenschappen bevat rozenblaadjes om de gevoelige en droge huid te kalmeren, hopbloem, passiebloem en glidkruid, om stress te verlichten en een goede nachtrust te bevorderen. Verander uw bad in dé ultieme relaxatie-ervaring. 

Een verkoudheid bestrijden? Probeer de ontgiftende kruidenbadolie van MOA: Ontstress lichaam en geest met dit geconcentreerde, revitaliserende, magische badelixir. Een verkwikkende kruidenmix, die je zeker terug zal oppeppen na een lange, vermoeiende dag. Met verfrissende pepermunt, ontgiftende venkel, kalmerende en ontspannende den en zoete berk, helpt deze badolie pijnlijke spieren te verzachten. Giet gewoon een dop van dit etherische oliemengsel in warm stromend water en baad het 10-15 minuten om al het goede te absorberen!  Rijk aan antivirale oliën zoals immuunondersteunende citroen, verwarmende gember en peper en versterkende mandarijn.

Zoutbadrituelen

In het oude Egypte baadde Cleopatra al in de mineraalrijke wateren van de Dode Zee voor een zachter en gladdere huid. En Hippocrates raadde badzout aan voor zijn helende eigenschappen. De genezende en therapeutische eigenschappen van zoutbaden zijn al duizenden jaren gekend om huidaandoeningen te verzachten en te genezen. 
Zoutbaden bevatten alle essentiële sporenelementen, minerale zouten, vitaminen en aminozuren die we nodig hebben. Het magnesiumgehalte heeft een kalmerend effect op het zenuwstelsel.

Probeer eens het Relax Himalaya Zoutbad van MOA: dé manier om lichaam en geest te ontspannen. Bevat mineraalrijk Himalayazout en zeezout om de huid te reinigen, te zuiveren, de bloedsomloop te activeren en zo cellulitis te verminderen.
De kalmerende geur van lavendel bevordert de ontspanning, terwijl warme en pittige kardemomolie verlichting biedt voor emotionele stress.

Post-badrituelen

Blijf nagenieten van de weldaden van het bad met deze goedgekeurde favorieten voor een zachte, gladde huid. 

De body olie van Prim is een luxueuze, zijdezachte lichaamsolie die de huid voedt en hydrateert. De wonderlijke mix van etherische oliën zoals jasmijn, wilde roos, bergamot en zwarte peper nemen je mee naar tropische oorden. Verricht wonderen bij striae en eczeem. Bovendien geeft deze olie je een onmiddellijke moodboost!

De body olie Citrus & Blooms van Malaya Organics, een luxueuze botanische blend die de huid voedt en verjongt. Een perfecte harmonie van kostbare en zeldzame ingrediënten die een ontstekingsremmend effect hebben en de elasticiteit van de huid verhogen. De unieke mix van kostbare botanische ingrediënten stimuleert, maar is tegelijk ook erg rustgevend.