Uw winkelwagentje

Bestellingen gedaan voor 16:30 worden dezelfde dag verstuurd!

04.10.22

Het Britse merk UpCircle tilt duurzaamheid naar een next level.

Wat heeft koffiedik te maken met schoonheidsproducten? Gezichtsscrubs met koffiedik?
Het kan! Lees hier het verhaal van UpCircle Beauty.

Zes jaar geleden werd UpCircle opgericht door Anna Brightman en haar broer Will Brightman, en hergebruiken ze onder andere koffiedik om schoonheidsproducten te maken, door ingrediënten toe te voegen zoals kamille-infusies of een poeder gemaakt van olijfpitten.

Elke dag bezoekt een fietskoerier van het huidverzorgingsmerk UpCircle Beauty 25 cafés in Londen en haalt zo'n 100 kg koffiedik op dat anders zou worden weggegooid.
Elk jaar wordt in het VK een half miljoen ton koffiedik weggegooid en het bedrijf zegt tot nu toe 400 ton te hebben gerecycled. Hoe fijn is dat!

Jongere mensen staan ​​"meer open voor het idee van de circulaire economie", zegt Anna Brightman. "Om voor de hand liggende redenen maken ze zich zorgen over de toekomst van onze planeet".

Het koffiedik die ze gebruiken is helemaal niet vies of oud. Het bevat superveel antioxidanten die onze huid ten goede komen.
Gebruikte koffiedik werkt veel beter als huidverzorgingsingrediënt dan droge, zegt Barbara Scott-Atkinson, de samensteller van UpCircle's producten. "Het is verwarmd en het is vochtig. Hierdoor is het geschikter om te gebruiken dan gewone gemalen koffie en neemt het gehalte aan antioxidanten sterk toe."

Het bedrijf stuurt de ingrediënten voor hergebruik naar zijn fabriek in Bridport aan de zuidwestkust van Engeland. De geur van essentiële citrusoliën zweeft door de fabriek terwijl ze worden gebruikt om een ​​scrub te maken. Het productieproces van hun scrub bijvoorbeeld is eenvoudig: koffiedik wordt vermengd met suiker en essentiële oliën, vervolgens wordt geklopte sheaboter en een natuurlijk conserveermiddel toegevoegd.

"We maken schoonheidsproducten van ingrediënten die normaal gesproken zouden worden weggegooid", zegt Brightman. “We bevorderen een circulaire economie door grondstoffen zo lang mogelijk in omloop te houden en er maximale waarde uit te halen.”

De transformatie versterkt UpCircle's toewijding aan duurzaamheid. Brightman zegt: "Behalve de producten doen we er alles aan om onze impact op het milieu in het hele bedrijf te verminderen, of dat nu fietsen naar het werk is of onze visitekaartjes laten maken van gebruikte koffiekopjes.

De productprijzen van UpCircle variëren van 15€ tot ongeveer 22€.
Met als bestseller het face serum en hun soap bars.
De vraag naar soap bars stijgt snel omdat consumenten op zoek zijn naar meer natuurlijke, minder plastic oplossingen”, zegt Brightman en benadrukt: “Wij geloven dat ons assortiment een echt toegankelijke prijs heeft, zo wordt de stap voor de klant kleiner om te evolueren naar meer natuurlijke schoonheidsoplossingen.”

Tot slot nog zeggen ze dit: “We willen dat de producten in zoveel mogelijk handen en huishoudens terechtkomen. We willen de pioniers zijn voor natuurlijke en duurzame huidverzorging om mensen te helpen begrijpen dat een mooie huid niet ten koste hoeft te gaan van het milieu.”

Overtuigd? Ontdek ons gamma van UpCircle Beauty hier!