Uw winkelwagentje

Bestellingen gedaan voor 16:30 worden dezelfde dag verstuurd!

05.10.20

Period talk: de menstruatiecup

Wist je dat de gemiddelde vrouw tijdens haar leven ongeveer 11.000 menstruatieproducten gebruikt en dat het tot 500 jaar kan duren voordat zaken zoals plastic applicators zijn afgebroken?
Ontdek hier alles over het meest duurzame alternatief voor tampons en maandverbanden: de menstruatiecup.

Wat is een menstruatiecup?
De menstruatiecup is een alternatief voor hygiënische producten zoals tampons en maandverband. Het is een soort bekertje in de vorm van een kelkje met een steeltje eraan.

Anders dan maandverband en tampons die het vocht absorberen, vangt een menstruatiecup het bloed op. De cup wordt alleen tijdens de menstruatie ingebracht in de vagina. Als de cup vol zit, verwijder je hem en leeg je hem in het toilet.
De menstruatiecup moet minstens om de twaalf uur geleegd en schoongemaakt worden. Daarna kun je hem meteen weer inbrengen. Een cup kan ook ‘s nachts gedragen worden, zonder risico op lekken.

    

Wat zijn de voordelen?
Als alternatief voor traditionele tampons en maandverband is het gebruik van een Grace and Green menstruatiecup een meer natuurlijke, veganistische, kosteneffectieve en milieuvriendelijke manier om voor je menstruatie én de planeet te zorgen.
En zeg nu zelf, zien ze er niet leuk uit in hun zachtroze ‘Rosewater Pink’ kleurtje?

Bovendien zijn ze heel handig, kunnen ze dag en nacht gedragen worden en voor alle activiteiten, ook bij het sporten. Ze geven gegarandeerd 12 uur lekvrije bescherming en je hoeft ze dus maar 2x per dag leeg te maken.
Geen uitdroging en geen geurtjes.
De cup gaat meer dan 10 jaar mee en is zo véél goedkoper dan maandverbanden of tampons.
Ze zijn betrouwbaar, passen comfortabel in het vaginale kanaal en blijven perfect op hun plaats.
De cups zijn gemaakt van 100% hypoallergene siliconen van medische kwaliteit voor ongelooflijk draagcomfort. Ze drogen de vaginale flora niet uit, want er wordt niets geabsorbeerd.
Bespaar jij ook enkele duizenden euro’s door een menstruatiecup aan te schaffen?
Want al eens bij stilgestaan hoeveel je jaarlijks uitgeeft aan de aankoop van tampons of maandverbanden?

Hoe de menstruatiecup gebruiken?

Inbrengen:
Was altijd je handen voor je de cup inbrengt of verwijdert.
Vouw de menstruatiecup.
Plaats de gevouwen menstruatiecup in je vagina.
Duw de menstruatiecup laag in de vagina.
Laat de menstruatiecup los, hij zal opengaan in de vagina.
In vergelijking met een tampon moet de menstruatiecup lager in het vaginakanaal worden geplaatst. De schacht moet zich volledig in je lichaam bevinden.

Verwijderen:
Breng je duim en wijsvinger in de vagina tot je het steeltje onderaan de cup voelt. Trek zacht aan het steeltje tot je de bodem van de menstruatiecup kunt pakken.

 

ONTDEK HIER