Uw winkelwagentje
02.07.19

6 Superfoods die je huid- en haarverzorging naar een next level brengen!

En ze hebben allemaal veel krachtige voordelen!

Superfoods zijn niet alleen meer om te eten. Wist je dat je superfoods ook kunt gebruiken in jouw huidverzorging?
Planten zijn hun opmars bezig in hightech huidverzorging. Van het herstellen van de huid door blootstelling aan de zon, tot het verhogen van de natuurlijke collageenproductie van de huid en het verminderen van roodheid en vlekjes, huidverzorging is groener aan het worden, meer bepaald ‘plantgreens’.

Omdat biologisch plantaardig materiaal bestaat uit dezelfde vitaminen, mineralen, vetzuren, enzymen en aminozuren als het menselijk lichaam, absorbeert onze huid ze gemakkelijk en laat ze deze vlot door naar de rest van het lichaam. Eenmaal opgenomen, kunnen ze helpen met het verhogen van de productie van collageen en het verbeteren van de bloedsomloop tot het verminderen van roodheid, pigmentvlekjes en irritatie en het verminderen van zichtbare tekenen van veroudering, waardoor de huid er stralend en gezond uitziet.

 1. Arnica
Al gehoord van Arnica? Arnica-extract heeft een ontstekingsremmend en antibacterieel effect en wordt al generaties lang gebruikt voor verschillende aandoeningen zoals zonnebrand, donkere kringen en vlekjes.
Arnica is antibacterieel en is superefficiënt om de natuurlijke elasticiteit in de huid te verbeteren en roodheid te verminderen.
Luxueuze lichaamsolie Citrus&Bloom Malaya Organics, €45.00

 2. Rauwa cacao
Rauwe cacao is een super antioxidant. Antioxidanten zijn zeer belangrijk in het anti-aging proces. Ze gaan de strijd met vrije radicalen aan die ontstaan door bijvoorbeeld roken en milieuvervuiling.
Rauwe cacao is erg hydraterend en verzachtend voor de huid.
Stralende Gloed masker Evolve Beauty, €28.00

 3. Moringa
De moringa-boom die moringaolie produceert wordt de "wonderboom" genoemd, en wel met een goede reden: het voedt de droge huid, vermindert roodheid en vlekjes en kan littekens verminderen. 
Moringa-olie bootst de natuurlijke talgproductie van de huid na, dus is de olie ideaal voor alle huidtypes (zelfs de meest gevoelige huid).
Het helpt de olieproductie te stabiliseren voor een vette of gecombineerde huid en voedt de droge en normale huid lang nadat je het hebt aangebracht.
Het kalmeert roodheid, egaliseert de huidskleur, minimaliseert het verschijnen van lijntjes en rimpels en bestrijdt vrije radicalen die vroegtijdige veroudering veroorzaken.
Krachtige vochtinbrenger en verfrissende toner Evolve Beauty, €26.00

 4. Avocado
Avocado is een superfood die al sinds lange tijd in veel verzorgingsproducten wordt verwerkt. Het is extreem rijk aan vitaminen, mineralen, essentiële vetzuren en proteïnen. Daarnaast houdt het de huid soepel en zacht.
Voedende gezichtsolie Neroli, Geranium, Sandelhout Lucky Cloud, €23.00

 5. Goji bessen
Goji bessen zijn een echte aanrader voor een zijdezachte huid en een mooie glow. Goji bessen bevatten grote hoeveelheden antioxidanten en tal van mineralen en vitaminen, waaronder vitamine C, vitamine E, zink, ijzer en bètacaroteen.
Deze samenstelling zorgt ervoor dat het extract ervan huidaandoeningen tegengaat. Het vermindert de schade door de zon en het geeft je huid een enorme energieboost.
Detox gezichtsreiniger Goji bessen-Moringa, Evolve Beauty, €20.00

 6. Kokosolie
Aziatische landen vertrouwen al duizenden jaren op kokos: de olie uit de melk van de kokosnoten wordt gebruikt als een elixer voor huid en haar.
Kokosolie is bevat grote hoeveelheden vetzuren, waardoor het één van de beste natuurlijke haarconditioners is die er bestaan. Het werkt van binnen naar buiten, omdat deze zuren binden aan het eiwit in je haar en wortels en lokken beschermen tegen breuk, dehydratatie en schade.
Omdat kokosolie diep in de haarschacht doordringt, zorgen meer intacte haarschachten dat je haar voller lijkt en dat ook zo aanvoelt.
Kokosolie is rijk aan antioxidanten, voedingsstoffen en essentiële vitamines die allemaal samenwerken om de zachtheid en glans van je haar te verbeteren. Vitamine E voedt de huid, bevordert de haargroei en stimuleert een gezonde hoofdhuid en glans.
Wist je dat kokosolie roos verlicht, breuk en gespleten punten voorkomt en zelfs haaruitval vermindert?
Kokosolie is essentieel om je haar sterk, glanzend en gezond te maken!
Pure Harmony Hairbath, Innersense Organics, €29.00