Uw winkelwagentje

Bestellingen gedaan voor 16:30 worden dezelfde dag verstuurd!

06.07.19

Verantwoord bruin worden? Het kan! 7 tips om gezond een mooi kleurtje te krijgen.

Alles staat je beter als je een zomers bruin kleurtje hebt. Maar hoe doen we dat verantwoord en gezond? Met deze tips krijg je sneller én op een verantwoorde manier een mooi bruin kleurtje. 

1. Make-up met SPF factor
De meest luie manier om zonnecrème in je routine te verwerken: zorg ervoor dat het verwerkt is in producten die je al gebruikt. (bijvoorbeeld getinte dagcrème)
Pas deze royaal toe als een echte zonnebrandcrème.
De getinte dagcrème van Le Pureminerale make-up van Modern Minerals en de CC crème van Madara, bevatten een natuurlijke zonnebescherming door de zinkoxides en titaniumdioxides.


2. Gebruik altijd breedspectrum
Het is belangrijk om voorbij de SPF te kijken en ervoor te zorgen dat het label op uw zonnebrandcrème "breedspectrum" aangeeft. De SPF-classificatie standaardiseert hoe effectief zonnebrandmiddelen zijn met bescherming tegen UV-stralen (UVB) van de zon. Onthoud dat SPF alleen betrekking heeft op UVB -stralen, niet op de ultraviolette A (UVA) -stralen (die eerder rimpels en huidveroudering veroorzaken dan huidkanker op zich, hoewel het ook kan bijdragen tot de ontwikkeling van melanomen). Om deze reden moet je altijd een zonnebrandproduct aanschaffen dat 'breedspectrum' aangeeft. Dit betekent dat het een beschermingsklasse heeft tegen zowel UVA als UVB -stralen.


3. Smeer regelmatig en vertoef af en toe in de schaduw
Laat je niet vangen door het valse gevoel van veiligheid door een hoge SPF, maar smeer je om de twee uur opnieuw in. Ook neem je best regelmatig pauzes in de schaduw. Het is belangrijk om te onthouden dat zonnebrandcrème slechts een onderdeel is van een uitgebreid UV-beschermprogramma en je best ook andere maatregelen neemt. Draag best altijd een hoed, zit zoveel mogelijk onder een parasol en vermijd piektijden voor blootstelling aan de zon. Probeer je huid niet te verbranden want dat veroorzaakt vroegtijdige huidveroudering en verhoogt je kans op huidkanker.


4. Bekijk zorgvuldig de ingrediënten en kies voor minerale zonnecrème
Vermijd zoveel mogelijk volgende stoffen in je zonnecrème: oxybenzone en methylisothiazolinone. Dit zijn ingrediënten die mogelijk als schadelijk kunnen worden beschouwd en uit studies is gebleken dat deze stoffen mogelijk het hormoonsysteem kunnen verstoren. Oxybenzone kan allergische reacties op de huid veroorzaken en methylisothiazolinone is een conserveermiddel dat tevens na verloop van tijd een allergie zou kunnen veroorzaken.
Minerale ingrediënten zoals zinkoxide en titaniumdioxide werken anders dan chemicaliën zoals oxybenzone. Minerale zonnecrème wordt ook wel fysieke zonnecrème genoemd. Fysieke barrières, reflecteren de UV-stralen en stuiteren ze weg van de huid. Ze fungeren als reflectoren van UVA en UVB. Chemische zonnefilters worden omgezet in warmte en verdampen. Verschillende studies hebben aangetoond dat minerale zonnefilters de veiligste optie zijn. Ze doordringen je huid niet, dus je hebt niet dezelfde zorgen over hormoonverstoringen.
Ook worden minerale zonnefilters vaak beter verdragen en veroorzaken ze zelden allergische reacties. Wat de bescherming tegen de zon betreft, zijn deze mineralen net zo effectief zijn als de chemische variant.

5. Scrubben!
Je hebt vast wel al gehoord dat het supergoed is om je huid te scrubben. Maar wist je dat je er ook sneller bruin door wordt? Door de verwijdering van de dode huidcellen, is je huid schoner en ligt er niets op wat de zonnestralen tegenhoudt. Bovendien blijft jouw bruine kleurtje langer. Handig meegenomen, toch? 


6. Hydrateer je huid
Als je je huid blootstelt aan de zon is er niets belangrijker dan een goede hydraterende crème. Het voedt je huid en herstelt de schade aangebracht door zonnestralen. Een gezonde huid bruint veel mooier en sneller, smeren maar! 


7. Eet jezelf gezond én bruin
Caroteen in wortels zorgt ervoor dat we sneller bruin worden. Wanneer je twee wortelen per dag eet zou de stof een positieve invloed hebben op onze bruine tint. Ook het eten van tomaten zou een gunstig effect hebben op de kleur van onze huid.
Vitamine D heeft een positieve werking op onze botten maar ook op de zon! Vitamine D geeft van binnenuit ook zonbescherming en vermindert de kans op huidkanker. Kies voor vette vis!

Ontdek onze natuurlijke zonnecrèmes!