Uw winkelwagentje

Bestellingen gedaan voor 16:30 worden dezelfde dag verstuurd!

18.06.20

DAAROM IS NATUURLIJKE MAKE-UP BETER VOOR DE HUID

Natuurlijke make-upproducten die glamoureuze resultaten opleveren? 
Ja hoor! het kan! 

Terwijl velen van ons zich meer bewust worden van wat we in ons lichaam stoppen, worden we ons ook meer bewust van wat we op ons lichaam smeren. 
Het is geen geheim dat natuurlijke, cruelty free en vegan schoonheidsproducten de afgelopen jaren aan interesse hebben gewonnen.

Consumenten geven meer en meer om niet-giftige ingrediënten en doen bewust hun best om aandacht te schenken aan schadelijke chemicaliën die helaas nog veel te vaak voorkomen in veel make-upproducten, zoals parabenen, die schadelijk kunnen zijn voor onze gezondheid.
Clean make-up is eigenlijk een uitbreiding van huidverzorging. Een echt natuurlijk en clean make-upproduct zal je huid voeden in plaats van de poriën te verstoppen.

Natuurlijke make-up heeft de afgelopen vijf jaar een lange weg afgelegd. Waar het ooit moeilijk - zo niet onmogelijk - was om natuurlijke producten met levendige kleuren, een breed scala aan huidskleuren en een langdurig resultaat te vinden, barst ‘cleane’ cosmetica nu uit van innovatieve merken die echte topproducten aanbieden die hun reguliere tegenhangers perfect kunnen evenaren op het vlak van prestaties.


Naast de ingrediënten is één van de voordelen van het gebruik van natuurlijke producten dat veel, zo niet alle, ingrediënten ethisch zijn verkregen en nooit getest zijn op dieren.
Als consument is het nog nooit zo belangrijk geweest om prioriteit te geven aan wat we willen in ons make-up product.
Tegenwoordig heb je zonder veel moeite de optie om elk product in je make-uproutine uit te schakelen die schadelijke ingrediënten kan bevatten.
Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om controversiële ingrediënten te vermijden!
Wij willen jou helpen bij het uitzoeken van de beste opties. 
De merken die we bij Blooms&Blossoms hebben uitgekozen hebben heel hoge cijfers gekregen van professionele make-upartiesten - die het allemaal hebben gezien en gebruikt !

Begin alvast met het opruimen van jouw toilettas!De voordelen op een rijtje:

Beter voor de huid:
Natuurlijke make-up werkt als voeding voor de huid. De make-up gaat meewerken met de huid, vocht vasthouden, kalmeren en beschermen (tegen bijvoorbeeld de zon.)
'Gewone' make-up bevat doorgaans heel wat vulmiddelen zoals talk en maismeel. Deze ingrediënten zijn in tegenstelling tot mineralen heel erg goedkoop.
Bovendien is talk is niet de beste vriend van je huid, het verstopt de poriën en droogt de huid uit.


Explosie van kleur door natuurlijke mineralen:
Bij clean make-up zorgen natuurlijke mineralen voor de kleur. (ijzeroxide, titaniumdioxide, zinkoxide)
Natuurlijke mineralen zijn rijker qua pigmenten dan synthetische producten waardoor ze een perfecte dekking geven.

 • IJzeroxide: zorgt voor kleurpigmenten
 • Mica: zorgt voor een mooie, gezonde glans op je huid
 • Titaniumdioxide: natuurlijke zonnebescherming
 • Zinkoxide: kalmeert je huid en beschermt tegen UV-straling 

  Veel minder kans op irritatie en allergieën:
  Natuurlijke make-up producten bevatten geen kunstmatige kleur- en geurstoffen, noch bewaarmiddelen en gaan langer mee door de mineralen die ze bevatten. Bovendien verstopt natuurlijke make-up de poriën niet. Iedereen kan natuurlijke make-up dragen maar voor wie huidproblemen heeft, is het dé oplossing. 
  Veel vrouwen die last hebben van acne, verstoppen hun huid onder een laag make-up. Synthetische make-up kan de huid irriteren en poriën verstoppen waardoor het probleem uiteindelijk alleen maar erger wordt.


  Milieuvriendelijk en niet getest op dieren:
  Traditionele make-up wordt vaak geproduceerd met grote gevolgen voor het milieu, dus wanneer je milieuvriendelijke minerale make-up kiest, help je schade aan ecosystemen te minimaliseren. Lief voor onze planeet én voor onze dieren!

   

  Ontdek hier onze natuurlijke make-up