Uw winkelwagentje

Bestellingen gedaan voor 16:30 worden dezelfde dag verstuurd!

11.05.20

Cut By Fred

Met “Cut By Fred” deelt de Parijse kapper Fred Birault zijn visie op haarverzorging met de rest van de wereld: back to basics en back to nature. Alle producten uit zijn kleurrijke haarverzorgingslijn zijn 100% natuurlijk, vegan en cruelty free en worden in Frankrijk ontwikkeld en geproduceerd.

Fred Birault is de kapper die zijn schaar in de haren van bekende Franse actrices als Marion Cotillard en Mélanie Laurent mag zetten. Met zijn haarverzorgingslijn Cut By Fred laat hij een frisse wind door de beautywereld én door jouw haren waaien.

Fred was het beu om met producten te werken die niet goed zijn voor het milieu en voor de haren van zijn klanten. Daarnaast stelde hij ook vast dat heel wat mensen er slechte haarwasgewoontes op na hielden: ze wassen hun haar te veel en hun hoofdhuid dan weer niet goed genoeg.

Hij was al langer fan van shampoos in vaste vorm. Ze zijn super ecologisch en ook goed voor de hoofdhuid, maar helaas zijn ze net iets minder praktisch in gebruik. Je weet niet goed waar je ze moet neerleggen, ze plakken vast aan de badrand, ze breken in twee … Kortom: teveel redenen om het toch bij de oude trouwe shampoofles te houden.

Daarom ontwikkelde Fred de eerste vaste shampoo in een stick. Vegan Stick Shampoo Detox reinigt de hoofdhuid grondig maar in alle zachtheid en is geschikt voor alle huid- en haartypes. De geur van pepermunt zorgt voor een frisse sensatie. De stick  is handig in gebruik én makkelijk overal mee naartoe te nemen (zellfs op het vliegtuig in de handbagage. Als de stick leeg is, kan je hem voordelig, makkelijk én ecologisch bijvullen met een nieuw shampoo-blokje.

De lijn werd vervolgens uitgebreid met verzorgingsproducten waarvoor Fred zich voornamelijk liet inspireren door de surfwereld. Zo is ook de Vegan Surf Mist ondertussen uitgegroeid tot een waar icoon. Deze spray is als een heerlijk briesje met de juiste dosering zeezout en een licht parfum van kokos en vanille. Een must voor sexy beach-hair!

Voor krullenbollen zijn er Vegan Curl Cream en Vegan Wake Up Curl Day 2, twee bijzondere producten om je krullen te verzorgen, te stylen en te laten stralen. Voor extra verzorging is er Vegan Serum, ook een must bij pluizend haar, en Vegan Hydration Mask, een voedend masker boordevol plantaardige oliën voor soepel en glanzend haar.