Uw winkelwagentje

Bestellingen gedaan voor 16:30 worden dezelfde dag verstuurd!

29.10.18

DE GENEESKRACHT VAN CACTUSVIJGZAADOLIE

Nog nooit van gehoord?
Dan is het hoog tijd voor een kennismaking!

De cactusvijg of prickly pear is een vrucht die groeit aan de opuntia indica cactus. Komt veelvuldig voor in Spanje, Marokko, Mexico.
De zaden van de cactusvijg worden zorgvuldig gewassen en buiten in de zon gedroogd.
Na het drogen worden de pitten koudgeperst tot deze unieke olie. Voor 1 liter olie zijn ca. 1 miljoen zaden nodig. Tijdrovend en kostbaar dus.
Cactusvijgolie is daarom één van de meest bijzondere oliën ter wereld. De gemiddelde prijs is €1000 per liter. Gelukkig heb je er slechts heel weinig van nodig.
De olie uit de zaden van de cactusvijg is één van de beste puur natuurlijke schooheidsproducten die ooit zijn voortgebracht door moeder natuur.

Het geheim:

De olie bevat een uitzonderlijk hoog percentage tocopherol (natuurlijke vitamine E) en onverzadigde vetzuren. Vitamine E is een krachtige antioxidant en anti-aging ingrediënt. Het vermindert rimpels, verzacht de huid en ondersteunt het herstellend vermogen van de huid, vermindert wallen en vervaagt littekens. Cactusvijgolie bevat 150% meer vitamine E dan arganolie en daarmee meer dan welke huidolie ook.

  • Verlicht psoriasis, eczeem en acne.
  • Vervaagt littekens, striemen en pigmentvlekken.
  • Snelle opname door de huid. De olie dringt diep door in de huid en voedt het gezicht intens.
  • De essentiële vetzuren in de olie zorgen ervoor dat de olie supersnel wordt opgenomen, zonder een vettig residu achter te laten. Is daarom ook geschikt voor vette huid.
  • Stimuleert de celvernieuwing: naarmate je ouder wordt, vertraagt de celhernieuwing van je huid. Je merkt dit onder andere aan een doffe teint. Cactusvijgolie draagt bij aan een stralende, jonge huid. Maakt de huid frisser en egaler en geeft een gezonde glow.
  • Het hoge anti oxidant gehalte herstelt de elasticiteit.

Ideaal voor de meest gevoelige huid. 

Ontdek nu onze organische producten met cactusvijg!