Uw winkelwagentje

Bestellingen gedaan voor 16:30 worden dezelfde dag verstuurd!

31.10.18

WAAROM KIEZEN VOOR NATUURLIJKE KAARSEN?

De nazomer kon niet blijven duren, de herfst is in het land, we genieten van de gekleurde bladeren, de chai lattes en binnen creëren we een gezellige, cozy sfeer… mét onze natuurlijke kaarsen uiteraard!
 

Maar waarom is het zo belangrijk om te kiezen voor natuurlijke kaarsen?
 

Onze kaarsen zijn gemaakt uit kokoswas, essentiële oliën en… verder niets!
 
De synthetische varianten bevatten heel vaak paraffine en kunstmatige geurstoffen. 


Waarom moeten we deze net vermijden? 

Omdat wanneer de was smelt, deze beetje bij beetje verdwijnt, maar de deeltjes in de lucht aanwezig blijven en een impact op het lichaam kunnen hebben. 
Een groep experts trof in geurkaarsen onder meer formaldehyde aan, een stof die op de lange termijn kan leiden tot ademhalingsproblemen en zelfs kanker.
De meeste geurkaarsen worden vervaardigd van paraffine, een olieproduct.
Bij het verbranden van paraffine komen er minder geschikte stoffen vrij in onze atmosfeer, zoals benzeen en tolueen, die niet alleen schadelijk zijn voor onze eigen gezondheid (en die van onze huisgenoten), maar ook voor het milieu. Bovendien produceren kaarsen van paraffine veel roet en zijn ze mogelijk kankerverwekkend. Sommige kaarsen geven rook af die even schadelijk is als sigarettenrook!
 
Ook de wieken zijn superbelangrijk. 
Heel wat wieken in kaarsen bevatten lood en zink.
Ga dus op zoek naar kaarsen met een wiek die uit hout of katoen bestaat.
 
Kies een kaars met organische essentiële oliën die niet alleen minder schadelijk zijn wanneer ze verwarmd worden, maar ook minder schadelijk zijn voor het milieu.
 
Laat onze kaarsen branden in de woonkamer, in de badkamer of in de slaapkamer en laat je betoveren door de geuren van citrus, boeddhahout, geranium, lavendel of patchoeli.
 
Maak het knus met een dekentje in de zetel, kop thee in de hand, en laat onze natuurlijke geurcreaties jouw koude herfstavonden verlichten!
 
Gebruik de code HERFST10 en geniet nu van 10% korting!