Uw winkelwagentje

Bestellingen gedaan voor 16:30 worden dezelfde dag verstuurd!

07.11.18

DE MAGIE VAN AROMATHERAPIE

Aromatherapie en geneeskunde met planten is allesbehalve nieuw.
Al duizenden jaren worden essentiële oliën door verschillende culturen over de hele wereld gebruikt omwille van hun medicinale werking.
Ook vandaag mogen we de kracht van essentiële oliën niet onderschatten.

Etherische oliën zijn mengsels die worden gewonnen uit de wortels, bladeren, bloemen, vruchten, stengels en zaden van planten. Via persing, extractie of met behulp van stoom worden de stoffen uit de plant gehaald. Voor een klein beetje is vaak al veel plantaardig materiaal nodig. De oliemengsels zijn dan ook sterk geconcentreerd en kostbaar.

Er worden veel helende eigenschappen aan toegekend.
Er zijn veel oliën die regenererend en stimulerend werken op de celvernieuwing in de huid, en fungeren als echte bouwstenen voor de huid!
De essentiële oliën die terug te vinden zijn in onze skincare producten kunnen een echte “anti aging” van de huid bewerkstelligen.

Daarom vind je onderstaande essentiële oliën vaak in onze huidverzorgingsproducten terug:

  • Frankincense of wierookolie: stimuleert de celvernieuwing, bevordert de elasticiteit en vertraagt de rimpelvorming. De olie wordt ook toegepast om striemen te voorkomen en littekens te verminderen.
    Werkt talgregulerend en is dus bijzonder geschikt voor de vette huid.
  • Geranium: een must-have voor je huid! Herstelt het innerlijke evenwicht.  Harmoniseert de talgproductie. Ontstekingsremmend, anti-sceptisch en reinigend. Bovendien ruikt geranium hemels!
  • Lavendel: heeft antiseptische krachten die helpen bij het ontsmetten, kalmeren en genezen, bijvoorbeeld bij de behandeling van allerlei snijwonden, brandwonden, beten en blauwe plekken. Het verbetert huidaandoeningen zoals psoriasis en eczeem, ontstekingen en jeuk verminderen. 
  • Neroli (oranjebloesem): heeft sterke antibacteriële eigenschappen. Hierdoor kan Neroli olie bij bepaalde huid aandoeningen en verlichtend gevoel geven. Ideaal bij striemen en couperose.
  • Mandarijn: zoete, krachtige en frisse geur, werkt ontspannend. De olie wordt vaak gebruikt bij cellulitis, striemen, littekens, acne. Mandarijn heeft een zuiverend effect op de huid. Ideaal voor oudere, droge huid en behandeling bij rimpels.
  • Sandelhout: Sandelhout is vooral bekend als wierook maar wordt ook veel gebruikt in huidverzorgingsproducten. Zeer geschikt bij eczeem, psoriasis, onzuivere huid en acne. Voedt en beschermt de huid.