Uw winkelwagentje

Bestellingen gedaan voor 16:30 worden dezelfde dag verstuurd!

05.01.19

RAHUA, Een bijzonder verhaal...

Een love story tussen een New Yorkse haarstylist en het Amazone regenwoud. Een bijzonder verhaal…

Rahua - bekend om hun pure ingrediënten en ongeëvenaarde prestaties – is ontstaan uit een prachtige samenloop van omstandigheden.
Fabian Lliguin, een bekende haarstylist en colorist in New York, bezocht het Amazone-regenwoud als milieuactivist en onderwees een tijdlang inheemse mensen over hun landrechten en mensenrechten toen hij zich realiseerde dat hij omringd was door vrouwen met fantastisch lang, glanzend haar.
Het geheim was rahua-olie. Eeuwenlang hadden de leden van de stam, die diep in het regenwoud leven, op deze olie vertrouwd om hun haar en huid te voeden.

 De vrouwen gaven Fabian een fles Rahua-olie, die hij zorgvuldig meenam naar New York in zijn koffer. In zijn salon op Fifth Avenue besloot hij - als een experiment en zonder enige verwachting - de olie te gebruiken als behandeling voor een cliënt met extreem droog, beschadigd haar. Na 10 minuten was haar haar volledig getransformeerd: van broos en levenloos tot gezond, glanzend en veerkrachtig. Fabian was even euforisch als zijn cliënt. Hier was het solide bewijs dat dit ingrediënt, dat eeuwenlang werd gebruikt, tastbare resultaten opleverde!

Fabian wist dat hij iets heel waardevol in handen had en wist ook dat hij dat met respect moest behandelen. Rahua-olie werd - en wordt - geproduceerd door de Quechua-Shuar-stam op dezelfde complexe, rituele en duurzame manier die al generaties lang bestaat. Fabian, die lang had gewerkt om de inheemse bevolking van het regenwoud te ondersteunen, wilde dit proces niet verstoren.

In 2008 kwam Anna Ayers aan boord. Samen lanceerden ze het Rahua-merk, op basis van de wijsheid van een legendarisch volk om een ​​unieke lijn van innovatieve, op planten gebaseerde producten te formuleren om te genezen, te voeden, te verfraaien en te transformeren.

Tegenwoordig werken meer dan 500 families uit de Quechua-Shuar en Achuar stam en naburige stammen samen met Fabian en Anna om de ingrediënten uit het regenwoud te verbouwen die worden gebruikt in de haarverzorgings- en lichaamsverzorgingscollecties van Rahua.

We created the Rahua brand to preserve and honor unique cultural rituals and traditional, sustainable ways of life that protect the rainforest and its people.
-Fabian, Founder-

Ervaar de professionele salonkwaliteit van dit organic en vegan haircare gamma én steun tegelijk de Quechua-Shuar stam. Nu brandnew bij Blooms&Blossoms!