Uw winkelwagentje

Bestellingen gedaan voor 16:30 worden dezelfde dag verstuurd!

16.12.20

Stress en haaruitval: 4 selfcare-oplossingen

Wat een jaar is 2020 geweest!  Het aantal vrouwen met haaruitval is nog nooit zo hoog geweest.
Ja! Stress kan effectief tot haaruitval leiden.
Lees verder voor 4 selfcare-oplossingen voor het verminderen van stress:

HOE STRESS KAN LEIDEN TOT HAARUITVAL

Hoewel het dagelijks verliezen van haren normaal is, is het misschien de moeite waard om een duik te nemen in de levensstijl die een rol kan spelen als je meer dan de typische 50-100 lokken per dag verliest.
Jobveranderingen, financiële stressoren, sociaal isolement, online vergaderingen -  of zelfs allemaal tegelijk - kunnen leiden tot verhoogde stressniveaus.

Naast genetica is stress een van de meest voorkomende oorzaken van haarverlies bij vrouwen.
"Dit kan emotioneel zijn, zoals het verlies van een dierbare, of fysieke stress zoals een ernstige ziekte of een grote operatie", zegt dr. Carolyn Kreig. “Er is vaak een vertraging van enkele maanden tussen het begin van de stressfactor en het optreden van haaruitval. Evenzo kan het maanden duren nadat de stressfactor voorbij is, voordat je merkt dat je haarverlies verbetert. "

Om deze redenen wordt het steeds belangrijker om je zoveel als mogelijk te focussen op zelfzorg als een cruciaal onderdeel van jouw routine.
Hier zijn 4 selfcare-oplossingen om stress te verminderen en jouw lokken te redden.

HAARUITVAL OPLOSSING # 1: START EEN DAGELIJKSE MEDITATIE OF MINDFULNESS ROUTINE
In de wereld van vandaag zijn we constant verbonden met technologie en dat betekent dat we regelmatig worden overspoeld met nieuws en informatie die overweldigend kan aanvoelen. Het is belangrijk om manieren te vinden om de verbinding met onszelf terug te vinden. Zelfs een paar minuten oefenen per dag kan de angst verminderen.

HAARUITVAL OPLOSSING # 2: BEWEGING EN FLOW
De kortere dagen van de winter kunnen onze routine beperken, maar een korte wandeling buiten of een favoriete yogaroutine doorlopen kan helpen de stresshormonen van ons lichaam te verlagen, endorfine vrij te maken en ons te helpen beter te slapen (we weten allemaal hoe belangrijk slaap is voor een goed humeur!).

HAARUITVAL OPLOSSING # 3: SCHRIJF JE DANKBAARHEID OP
Energie stroomt waar de aandacht gaat, dus door dankbaarheid te oefenen, worden onze hersenen opnieuw geprogrammeerd om naar het positieve te zoeken. Maak voordat je naar bed gaat een lijst van 10 dingen waar je die dag dankbaar voor bent. Dankbaarheidslijstjes zijn een eenvoudige manier om terug dankbaarder en positiever in het leven te staan en stil te staan om wat echt belangrijk is.

HAARUITVAL OPLOSSING # 4: MAAK TIJD VOOR JEZELF
Of dat nu betekent dat je je favoriete serie bekijkt op Netflix, in een warm bad gaat zitten of jezelf trakteren op een spabehandeling thuis, tijd maken voor dingen die ons een goed gevoel geven, is zo belangrijk. 
Als we ons goed voelen, zetten we de toon voor ons lichaam om zichzelf te verjongen en te herstellen.

HAARVERLIES IS EEN EMOTIONELE TOPIC

Door onze zelfzorg op de eerste plaats te zetten, kan een gevoel van kalmte en welzijn worden opgewekt, gevoelens waar we nu allemaal meer van kunnen gebruiken!
Als ook jij haarverlies door stress ervaart, weet dan dat je niet de enige bent !
Neem meer zelfzorg en liefde op in jouw dagelijkse routine.

Op zoek naar productsuggesties tijdens deze (tijdelijke) overgangsperiode?
Zie hieronder enkele musthaves.

CLEAN HAIRCARE ROUTINE VOOR DELICAAT HAAR

PURE HARMONY HAIRBATH EN PURE INSPIRATION DAILY CONDITIONER
Als je haar kwetsbaarder aanvoelt dan normaal, zal een gewichtloze reiniging en conditioner helpen om body en veerkracht vast te houden. De Innersense Pure-lijn brengt het haar perfect in balans, waardoor het gezond en volumineus blijft.

Tip: als je de Color- of Hydrate-lijn al gebruikt, wissel dan eens af met de Pure-lijn.
Het biedt dezelfde zachte reiniging en conditioner in minder geconcentreerde vorm.

I CREATE LIFT VOLUMZING FOAM
Deze Allure award winnende styler voegt een gewichtloze textuur toe, verhoogt het volume en definieert krullen op nat of droog haar.

Tip: neem een pompje of twee op uw vingertoppen en laat het door nat of droog haar glijden de 2e dag na het wassen om de textuur nieuw leven in te blazen zonder het haar te moeten blootstellen aan de warmte van haardroger of stijltang.

REFRESH DRY SHAMPOO
Deze unieke schuim-tot-poeder droogshampoo verlengt niet alleen de wasbeurt na dag 2 en daarna, maar het is ook perfect voor het opbouwen van body en volume op pas gestyled haar.

Tip: voeg een pompje of twee Refresh Dry Shampoo toe aan je handpalmen en 'scrunch' vervolgens in pas gestyled haar voor een gewichtloze textuur en hold.