Panier
06.05.19

Jouw zoektocht naar dé perfecte organic haircare is eindelijk over!

Ook al járen op zoek naar dé perfecte shampoo en conditioner?

Staak je zoektocht maar, want Blooms&Blossoms heeft dé perfecte organic haircare voor jou gevonden!

De meeste conventionele shampoos gebruiken agressieve, mogelijk schadelijke oppervlakteactieve stoffen om het schuim te krijgen waar iedereen zo van houdt.
De meeste conventionele conditioners gebruiken siliconen en minerale oliën om je haar te laten glanzen. En ze laden beide synthetische geurstoffen in om je haar lekker te laten ruiken.
Helaas schieten veel natuurlijke shampoos en conditioners tekort, omdat het heel moeilijk is om de voordelen van een conventionele shampoo te bereiken met behulp van veilige, natuurlijke ingrediënten.
Vandaar dat we zeer selectief zijn in het aanbieden van organic haircare merken, want wij stellen héél hoge eisen. We hebben na een heel lange zoektocht een aantal merken gevonden die het anders doen:

Hier zijn de 2 belangrijkste uitdagingen waar deze organic haircare merken voor staan: 

1. Hoe wordt het schuim gecreëerd waar we allemaal naar hunkeren zonder schadelijke oppervlakteactieve stoffen?

Sodium Lauryl Sulfate (SLS), Sodium Laureth Sulfate (SLES) en Ammonium Laurel Sulfate (ALS) staan ​​absoluut op onze "nee" lijst met ingrediënten.
Vele onderzoeken naar veilige cosmetica zijn het hiermee eens.
Deze oppervlakteactieve stoffen, detergenten en emulgatoren worden in bijna alle conventionele shampoos gebruikt, evenals in industriële reinigingsmiddelen, omdat ze een overvloedig schuim zouden creëren.
Hoewel SLS oorspronkelijk afkomstig is van kokosnoten, is de chemische stof allesbehalve natuurlijk.
Het echte probleem met SLES / SLS is dat het productieproces (ethoxylering) ertoe leidt dat SLES / SLS wordt verontreinigd met 1,4 dioxaan, een carcinogeen bijproduct.
Veel van onze merken vervangen deze mogelijk schadelijke stoffen door  Cocamidopropyl Hydroxysultaine, dat helemaal niet schadelijk is.
Van nature afgeleid van kokosnoot, geeft deze milde stof een luxe schuim en biedt uitstekende reinigende en hydraterende eigenschappen die het haar en de hoofdhuid schoon en gehydrateerd achterlaten.

2. Hoe bekomen natuurlijke merken een lekkere geur zonder synthetische geurstoffen?

Het antwoord is: essentiële oliën! De natuur biedt zoveel lekkere geuren, laat ons deze ook gebruiken! 
Elk merk heeft zijn eigen unieke combinatie van essentiële oliën gecreëerd om tot dé perfecte geur te komen.

De feedback tot nu toe is overtuigend positief ... we hopen dat ook jij het hiermee eens bent!

ONTDEK NU!