Panier

Bestellingen gedaan voor 16:30 worden dezelfde dag verstuurd!

01.12.18

SELF CARE MET EEN KLEIMASKER

Er is niets dat zo prettig aanvoelt als een verwennend kleimasker, vooral wanneer je te maken krijgt met een plotse opstoop van acne of wanneer je huid vettig aanvoelt. Maar doen ze echt zoveel voor je huid? En hoe werken kleimaskers?
Het goede nieuws: Klei heeft talrijke voordelen!
Kleimaskers en modderbaden werden al eeuwen geleden door de Grieken en Romeinen gebruikt om een stralende, gezonde huid te bekomen en om het lichaam te ontgiften. Dus nieuw is het zeker niet.

Maar wat doet klei nu eigenlijk voor de huid?

Klei is in staat om bacteriën en schimmels te doden en overtollige olie en talg op te nemen. Dit maakt een kleimasker vooral effectief bij de wat vettere huid.
Toch bestaan er ook hydraterende kleimaskers specifiek gericht op de droge huid.

Welke klei moet je eigenlijk gebruiken?

Er bestaan heel veel verschillende soorten klei. De sleutel tot kleimaskers is het vinden van de juiste soort voor je huidtype.

Drie klassiekers die een instant boost aan je huid geven:

Kleimaskers voor vette huid

Om het overtollige talg te verwijderen bij vette huid, is een masker van betonietklei zeer efficiënt.
Betonietklei is een van de meest effectieve en krachtige ‘healing clays’ ter wereld. Al duizenden jaren beroemd om haar genezende effect op de huid.
Het heeft een krachtig vermogen om onzuiverheden te verwijderen.
Een superheld die je huid zuivert en laat stralen! 

Kleimaskers voor normale en gecombineerde huid

Zwarte klei is onze favoriet! De nuttige eigenschappen van zwarte klei zijn te wijten aan de meest waardevolle minerale samenstelling van calcium, kwarts, magnesium, ijzer, koolstof, die een stimulerend effect hebben op de metabolische processen die zich in de cellen voordoen. Heeft een sterk ontgiftend en zuiverend effect op de huid. Ja, black is echt wel the new black!

Kleimaskers voor een gevoelige, droge huid of neiging tot acne

Als je weet dat je huid gevoelig is en snel kan reageren, is rode kaolineklei de beste keuze.
In vergelijking met zwarte klei is rode klei minder actief, maar net zo effectief in het zuiveren van de huid, zonder de huid uit te drogen.
Kaolineklei reinigt, zuivert, verheldert, vermindert droogheid, verbetert de elasticiteit en de huidtextuur, zuivert bij meeëters en acne en verkleint de poriën.
Een instant glow voor de gevoelige huid!