Uw winkelwagentje

Bestellingen gedaan voor 16:30 worden dezelfde dag verstuurd!

28.12.19

Hoe hyperpigmentatie behandelen?

Donkere vlekjes of pigmentvlekjes zijn allemaal componenten van hyperpigmentatie - een bijzonder veel voorkomend maar hardnekkig huidprobleem.
Pigmentatie kan veroorzaakt worden door zonschade, ontstekingen of andere huidbeschadigingen,

Gezien het feit dat traditionele hyperpigmentatiebehandelingen vaak toxisch kunnen zijn, hebben we er altijd voor gepleit om ze te behandelen met huidverhelderende antioxidanten. Maar voordat we ingaan op hoe we ze kunnen voorkomen en vervagen, laten we het eerst even hebben over wat hyperpigmentatie precies is.

Wat is hyperpigmentatie?

Simpel gezegd, hyperpigmentatie verwijst naar een overproductie van melanine. Melanine is een pigment dat door bepaalde gespecialiseerde huidcellen (melanocyten) wordt afgescheiden om het lichaam te beschermen in geval van externe agressie. Haar rol is immers de strijd aan te gaan tegen de vrije radicalen die door de zonnestralen worden opgewekt.
Hyperpigmentatie wordt voornamelijk veroorzaakt door blootstelling aan UV, oftewel: te veel zon, niet genoeg SPF.
Melasma is een bepaalde vorm van hyperpigmentatie veroorzaakt door hormonale gevoeligheid. Vrouwen die zwanger zijn of die anticonceptie gebruiken, zijn hier allemaal vatbaar voor, net als mensen met een donkere huidskleur.

Is hyperpigmentatie gevaarlijk?

Hyperpigmentatie zelf is op zich niet gevaarlijk, maar onthult, behalve melasma, dat het teveel blootstelling aan de zon heeft gekregen, wat natuurlijk schadelijk is voor de huid. En als het eenmaal daar is, is het moeilijk (maar niet onmogelijk) om te keren. Preventie is dus cruciaal. 

Hoe voorkom je hyperpigmentatie?

Blootstelling aan de zon vermijden is de beste manier om hyperpigmentatie te voorkomen, maar dat is niet altijd realistisch. Het dragen van SPF, hoofddeksels en het gebruiken van antioxidanten kan helpen hyperpigmentatie op afstand te houden. Het goede nieuws is dat hyperpigmentatie effectief kan worden behandeld en voorkomen door antioxidanten zonder uw gezondheid in gevaar te brengen. Hieronder de allerbeste!

De beste antioxidanten ter behandeling van hyperpigmentatie

Vitamine C
Het is een van de meest onderzochte huidverzorgingsingrediënten, maar vitamine C kan heel lastig te formuleren zijn. De meeste vormen van vitamine C kunnen, op het moment dat het in een vloeistof wordt geïntroduceerd, beginnen oxideren en de potentie verliezen. 

De vorm die in het vitamine C serum van Mad Hippie zit (natriumascorbylfosfaat), is hier NIET gevoelig aan. Het is een vorm van vitamine C die stabiel is en dus zijn kracht niet verliest.

Met dit serum kunt u 100% genieten van de antioxidantvoordelen die u nodig hebt. 

Niacinamide
Niacinamide, beter bekend als vitamine B3, voorkomt dat melanine het huidoppervlak bereikt en beschermt het tegen extra UV-schade. Studies hebben aangetoond dat het niet alleen kan helpen hyperpigmentatie en het ontstaan ​​van zonneschade te voorkomen, maar het heeft ook een blekend effect.

Niacinamide vind je terug in de face cream van Mad Hippie, de oogcrème van Mad Hippie en het exfoliating serum van Mad Hippie.

Resveratrol
Deze krachtige antioxidant is een natuurlijk voorkomende stof die voorkomt in planten zoals druiven en bessen. En hoewel de anti-aging eigenschappen alom zijn besproken, zijn wetenschappers er nu van overtuigd dat resveratrol ook de melanineproductie aanzienlijk kan verminderen.

Resveratrol vind je terug in de face cream van Mad Hippie en de antioxidanten mist van Mad Hippie.

Superoxide Dismutase
Ook bekend als SOD, dit van nature voorkomende enzym helpt om schadelijke vrije radicalen te neutraliseren en de huid te genezen, waardoor het een jeugdiger uiterlijk krijgt. Onderzoek heeft aangetoond dat SOD een van de belangrijkste spelers is in het verminderen van de melanineproductie die specifiek door UV-straling wordt veroorzaakt.

Superoxide Dismutase vind je terug in de mist van Malaya en in de oogcrème van Mad Hippie.

Glycolzuur
Glycolzuur, of glycolic acid in het Engels, is een alpha hydroxy acid (AHA). Deze zuren zijn vaak afkomstig van fruit en worden daarom ook wel fruitzuren genoemd. Glycolzuur wordt voornamelijk gewonnen uit rietsuiker.
Glycolzuur is bewezen dat het uiterst effectief is in het verminderen van oppervlakkige pigmentvlekken, melasma en hyperpigmentatie.

Glycolzuur vind je terug in het exfoliating serum van Mad Hippie.