Uw winkelwagentje

Bestellingen gedaan voor 16:30 worden dezelfde dag verstuurd!

16.08.19

Wat zijn siliconen en waarom vermijd je ze best?

Siliconen zijn een ingrediënt dat je vaak zult vinden in haarproducten. Als je hier wat dieper op ingaat, zul je merken dat dit een ingrediënt is dat je wil vermijden als de pest!
Wij zeggen niet dat alle door de mens gemaakte chemicaliën moeten worden vermeden; er zijn absoluut enkele die positieve effecten hebben op huid en haar, maar siliconen horen daar absoluut niet bij!

Siliconen zijn een grote klasse materialen - niet één item. Siliconen in haarproducten zijn niet wateroplosbaar en zullen zich opstapelen in je haar en hoofdhuid vanwege hun onvermogen om op te lossen in water.
Omdat hun namen vrij moeilijk te onthouden zijn, hou je er best rekening mee dat alles wat eindigt op “cone”, "conol", "col" of "xane" moet worden vermeden. (Cetearyl Methicon, Cetyl Dimethicone , Dimethicone, Dimethiconol, Stearyl Dimethicone, Behenoxy Dimethicone, Stearoxy Dimethicone,…)
Bij haarverzorging worden ze voornamelijk gebruikt om glad te maken en om glans toe te voegen.
Siliconen zijn eigenlijk een afdichtmiddel. Ze leggen een oppervlakkige laag op het haar, die voorkomt dat er andere producten indringen.
Dit geeft een tijdelijke, onmiddellijke glans en gladheid aan het haar, waardoor we denken dat de olie of het serum dat deze producten bevat, écht werkt. Een illusie natuurlijk.
We zijn inderdaad allemaal op zoek naar dat glanzende haar, maar langdurig gebruik van producten die siliconen bevatten, betekent dat het voor écht goede ingrediënten moeilijk is om de haarschacht binnen te dringen. En dat is nu net het gevaar van siliconen.

Siliconen zelf bevatten niets voedends om je haar op natuurlijke wijze te laten glanzen. Ze hopen zich op in je haar en hoofdhuid en veroorzaken schade.
Wanneer je een product koopt dat siliconen in de ingrediëntenlijst bevat (soms zijn er meer dan één in een product), weet dan dat je voor een zeer tijdelijke oplossing betaalt, vooral als het bijzonder hoog in de lijst staat.
Dit is zo vervelend als je betaalt voor een ogenschijnlijk luxe product.

Het is zó belangrijk om ingrediënten te hebben die je haar van binnenuit voeden en van binnenuit gaan werken. 
Is het dan echt de moeite waard om te betalen voor chemische producten die enkel een laag leggen op het haar en niets doen aan de werking van binnenuit? Juist, ik dacht het niet.

Het is nog niet te laat! Start nu onze 14-daagse haardetox. Gebruik 14 dagen enkel natuurlijke haarproducten. Na deze periode zullen de opgehoopte chemicaliën verdwenen zijn, en start je terug met gezond en krachtig haar. Sterk van binnenuit!

Ontdek hier onze natuurlijke haarproducten.

Good luck!